2018. szeptember 8., szombat

Mumijó - a gyógyír minden betegségre!


A mumijó (a perzsa "mum" szóból ered, jelentése viasz) egy természetes eredetű, bioaktív, gyantaszerű anyag, amely sziklák repedéseiből szivárog. Különböző szerves anyagokat és mikroelemeket tartalmaz, a népi gyógyászatban gyakran alkalmazzák. Kutatók megállapították, hogy a mumijó összes szerves eredetű fajtájának alapját növények, talajban található mikroorganizmusok és állati maradványokból származó mikroelemek alkotják.
A mumijót a Kaukázus és Közép-Ázsia hegységeiből nyerik ki. Az anyag gyanta módjára folyik le a köves lerakódások mentén, majd megszilárdul. A mumijót kinyerő területek ősi eredetűek és nagyon ritkák.
A mumijót már régen is használták különböző betegségek kezelésére. Enyhíti a fejfájást és magas vérnyomást, segít leküzdeni az emésztőrendszeri problémákat, a gyengített immunrendszert és az erőtlenséget. Összetételében felfedeztek olyan gombákat, melyek penicillinhez hasonló tulajdonsággal rendelkeznek, ezért a mumijó antibakteriális hatással bír. Gyulladáscsökkentő szerként is használják. A mumijó segít az idegrendszer helyreállításában, kivonja a szervezetből a káros anyagokat és erősíti a májat. Elősegíti a sebek, vágások, égések, zúzódások és csonttörések gyors gyógyulását, erősíti a hajszálakat és fiatalítja a bőrt.

Kezeléskor általában a következő fajtáit használják:
Natúr mumijó
Mumijó tabletták
Mézzel kevert mumijó
Mumijó balzsam
Mumijó olaj

A mumijó egy erős hatású anyag, ezért használata előtt érdeklődjön kezelőorvosánál!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése